Over Nell

De ideale werkplek

In 2007 heb ik Paardners opgericht en sinds 2011 vond ik mijn nieuwe werkplek in de Algarve. Het liefste werk ik met paarden, buiten in de natuur. Toen ik 5 jaar als coach met paarden werkte kreeg ik de kans om het koude en regenachtige klimaat van Nederland te verruilen voor werken op een mooie plek in de natuur, in het licht en de warmte onder de Portugese zon.

Nell BrouwerHier vond ik alles wat belangrijk is voor mijzelf en mijn werk. Ik kon mijn terrein gemakkelijk verleggen toen ook nog bleek dat ik mijn werk als coach met paarden mooi kon aanvullen met de ezels van Donkeymotion.

De kudde met ezels van Donkeymotion werd uitgebreid met mijn paard. De stallen en hekken moesten hierop worden aangepast. Met veel plezier en toewijding verzorgen Inge en ik nu samen deze bijzonder samengestelde kudde: paarden, ezels en een muildier. Hun krachten en kwaliteiten hebben we gebundeld en daaruit kwam een unieke coach-methodiek voort.

Persoonlijke ontwikkeling

Paardencoach

Na een carrière van zestien jaar in diverse functies bij de politie nam ik in 2007 ontslag. Ik wilde met paarden en mensen werken op een diepere laag. Ik besloot mijn hart te volgen. De opleiding tot systemisch paardencoach vulde die wens heel mooi aan. Als een van de eerste paardencoaches studeerde ik af en hier heb ik veel geleerd: als mens en als systemisch coach met paarden.

In de sessies met klanten die volgden ging ik dynamieken herkennen in levenspatronen. Er ging een wereld voor me open.

Psychosociaal counselor

Soms vroeg een sessie om meer diepgang daarom heb ik aanvullend een studie Psychosociaal counselor gevolgd om mijn klanten ook die begeleiding te kunnen bieden.

Tweede natuur

Als jong meisje voelde ik me al sterk met paarden. Pippi Langkous was mijn held…

Ik ben met paarden opgegroeid en ook geschoold als ORUN basisinstructeur. Daar heb ik profijt van in mijn werk als coach. Uit de feedback van mijn klanten hoor ik dat mijn kennis van paarden, mijn ervaring, observaties en rustige houding voor een gevoel van veiligheid zorgen. Dit is een belangrijke voorwaarde voor een goede sessie. Ik probeer out-of-the-box te denken in het coachingswerk. De vertalingen van de taal van het paard naar het thema van mijn klanten, voelen als een tweede natuur. De bijzondere feedback die paarden laten zien geven vaak een originele richting aan oplossingen bij ingewikkelde levensthema’s.

Inspiratiebron

In 2006 raakte een programma over The Rainbow Ranch op TV me. Dit is een organisatie in Spanje die hulp biedt met paarden aan slachtoffers van trauma’s, destijds aan de mensen die de brand in Volendam overleefden.

Zij hebben een werkwijze met inzet van paarden ontwikkeld om grote trauma’s te verwerken en het leven weer áán te kunnen. Dit heeft toen grote indruk op me gemaakt en vanaf dat moment werd dit ook mijn wens en levensdoel: werken voor mensen met paarden op een kleinschalige manier.

Ik bewonder

Ruud Knapen van Bureau Wind. 2006 was een belangrijk jaar voor me: ik heb toen de inspiratie gevoeld van het TV programma en ook werd ik op het spoor gezet van Wind’s Opleiding tot Systemisch paarden Coach, in die tijd een nog nagenoeg onbekende studierichting. Deze opleiding heeft mijn verdere leven beïnvloedt en nog steeds volg ik Ruud Knaapen op de ‘hoef’. Als geen ander weet hij uitdrukking te geven aan processen in mensenlevens die aangeraakt worden door de paarden waarmee hij werkt. Heel boeiend!

Scholing en werkervaring

Zie mijn profiel op LinkedIn

Over Donkeymotion

In 2011 heb ik Inge van Donkeymotion in Portugal ontmoet.

muildier

We ontdekten snel vele raakvlakken. Ook op het gebied van ons werk voelden en vulden we elkaar goed aan. Zo ontstond er een prettig samenwerkingsverband. De mooie plek waar zij met de ezels van Donkeymotion leefde boeide me en toen zich de mogelijkheid voordeed maakte ik de keus om mijn werkterrein ook naar Portugal te verlegen.

Ook al wist ik toen niets van ezels. Ik heb veel over deze dieren geleerd en nu verzorg ze met net zoveel plezier als mijn eigen paarden Ruud en Pien. Met liefde en goede energie dragen wij zorg voor onze kudde die inmiddels uit 9 dieren bestaat. Donkeymotion doet goed werk voor ezels en muildieren die hulp nodig hebben. Hier werk ik in praktische zin graag aan mee en bovendien draag ik 25% van de opbrengsten uit mijn activiteiten af aan het EzelCentrum. Ik voel me een bevoorrecht mens dat ik mede op deze prachtplek mijn werk kan doen en mag delen met de klanten van Paardners.

Over Inge en haar werk voor en met de ezels van Donkeymotion is meer te lezen op www.donkeymotion.com over ons en onze missie.