Paarden

Over de paarden:   co-coaches van Nell

Paarden zijn haar grote passie in het leven. Onder het zadel of als koetsier met paarden voor de wagen. Nell is heel blij dat zij dat in de Algarve nu ook allemaal kan doen. Op haar paard Ruud zwerft zij graag kriskras door de ruige Portugese natuur en sinds kort ook met Pien. Een koetsentochtje met haar paarden geeft een heel andere beleving van de natuur aan haar klanten.

Ruud (mei 2014)

bloemen zee

Ruud de witte co-coach,
Ik had je gezien in een flits vanuit de auto. De volgende dag ben ik je gaan zoeken. Ik vond je langs de weg, grazend aan een lang touw, zoals zoveel paarden in Portugal. Je keek mij aan en ik was verkocht. Op dat moment besloot ik,: jij wordt mijn nieuwe paard. De volgende dag zocht ik je weer op, samen met Inge. Toevallig, ja, wat is toeval, was je baasje er en ik mocht met je gaan rijden, je meenemen naar de ezels om je voor te stellen als nieuwe collega. Ik haalde je op in het veld en samen liepen we naar huis, of dat we dit al jaren samen deden. Vol vertrouwen liep je mee. Het rijden was erg leuk, jij was een een vrolijk “licht “ paard, met veel muziek (hinniken). Dat maakte me blij. Al snel mocht je bij de ezels in het veld, het gaf je rust en veiligheid. De 1e nacht sliep je al lang uit tussen de ezels. We besloten je Ruud te noemen, naar je Portugese baasje. Inmiddels heb je laten zien dat je goede coach-kwaliteiten hebt en deze ook graag inzet. Ruud we zijn blij met je. Ruud is geboren in 2009, Ras: Portugese kruising, (lusitano-arabier).

Pien (juni 2016)

harmonie

Pien de oranje kleurige Vos merrie. Inge heeft je  het eerste gezien, je stond daar aan een touw tegen de berg aan. Opvallend was dat je witte stippen over je hele lijf had. Je bent een stoere stevige merrie, geboren in 2004. Je keek erg op tegen Ruud, die grote extroverte ruin. Maar al snel werden jullie maatjes en lopen jullie met veel plezier samen voor de wagen. Pien is meer introvert dan Ruud en dit geeft een mooie balans met coachen. Ze is wat afwachtender, maar oh zo lief.

Nanne (1996-2013)

stoer

In mei 2013 verhuisde de Friese ruin Nanne naar de Algarve. Nell was al meer dan 14 jaar zijn baasje.  Helaas heeft hij niet lang van zijn leven samen met de ezels in de Algarve kunnen genieten. Hij is na een paar maanden plotseling overleden in de armen van Nell. Nanne was een bijzonder paard. Hij heeft vele harten beroerd waarvoor Nell hem nog steeds dankbaar is.

Tjerk (1990-   )wijsheidGeniet van zijn pensioen bij Pensionstal de Zwaluwenborg te Zelhem. Nog altijd, vol karakter en trotse verschijning. Hij vormde samen met Nanne het begin van Paardners.

2 span